L’esturió torna al riu Ebre

El passat 21 de desembre de 2023 es va donar una passa important per a la recuperació de l’esturió europeu (Acipenser sturio) a Catalunya i al conjunt de la Mediterrània, amb l’alliberament de 44 exemplars d’esturió al riu Ebre, concretament a la platja fluvial de Tivenys.

El projecte LIFE MIGRATOEBRE ha rebut la cessió de 45 esturions nascuts en captivitat, gràcies a la col·laboració del govern francès, la regió de la Nova Aquitània, l’associació MIGADO i l’Institut national de Recherche en Sciences et Technologies pour l’Environnement et l’Agriculture (IRSTEA).
Els esturions van arribar el 4 de desembre a les instal·lacions del centre d’aqüicultura de l’IRTA a La Ràpita, on s’han aclimatat fins el dia de l’alliberament i on també se’ls han implantat uns emissors d’ultrasons per al seu posterior seguiment.

QUÈ CAL FER SI ES TROBA UN ESTURIÓ?:

Si es pesca o es troba un exemplar d’esturíó, una espècie protegida, se li farà, com a mínim, una fotografia, s’anotarà la data, el lloc de captura i el codi de l’exemplar (si duu una etiqueta externa) i es retornarà a l’aigua al punt de captura el més aviat possible. Si estigués mort, es guardarà en un lloc refrigerat fins a no u avís. Es trucarà al 112, per comunica-ho i s’enviarà tota la informació possible al correu electrònic bustia_idece@gencat.cat.
Per a més informació, vegeu el tríptic sobre la recuperació de l’Esturió Europeu.

Tríptic Esturió Europeu