El retorn de l’Esturió europeu a l’Ebre

_S5A6626
_S5A6600
_S5A6546

Mesos i mesos de coordinació internacional, preparatius i treballs previs per a portar 4 exemplars d’Esturió europeu (Acipenser sturio) al territori de l’Ebre. Concretament a les instal·lacions que l’IRTA té a Sant Carles de La Ràpita on estaran en un tanc adaptat i que servirà, sobretot, per a divulgació i conscienciació ciutadana.

Amb dues càmeres subaquàtiques que emeten en streaming, es poden veure com viuen aquests exemplars d’una espècie extingida des de fa més de mig segle al riu Ebre.

Aquesta acció representa una fita important dintre del projecte pilot de reintroducció de l’esturió a l’Ebre, ja que tot i que aquests no seran alliberats al riu, és el pas previ per a que ens familiaritzem amb l’espècie i més endavant portar exemplars més joves per la seva reintroducció al riu i posterior seguiment.

Tornar